Vietnamesisk kanel – enastående för formen
Vietnamesisk kanel stimulerar fettförbränning
För att bli av med oönskad vikt finns det ganska många åtgärder att utföra. Alla känner vi till grundregeln som går ut på att man tvingas göra av med mer energi än man tar in. Man brukar säga att ett minskat intag av föda i kombination med ökad kroppslig aktivitet är nyckeln och det stämmer såklart, men det finns betydligt mer man kan utföra än att bara kalkylera kalorier. Vad man äter spelar roll, kanske inte för precis energiekvationen, men definitivt när man vill äga lite kontroll över vad man förbränner. En individ som vill gå ner i vikt vill i stort sett alltid mista fett, inte muskler, och då är det betydelsefullt att inta proteinrik mat.
Man bör också se till att äta föda som stimulerar fettförbränningen och talar vi näringsämnen är det fett som på bästa sätt bränner fett – i likhet med att fett används för att tvätta bort fettfläckar. LCHF-dieten har fått så enorm uppmärksamhet med tanke på att den får folk att rasa i fett samtidigt som muskelmassan behålls – eller till och med ökar!
Det finns emellertid också olika tillskott som likaså verkar stimulerande för fettförbränningen och en av de effektivaste fettförbränningssubstanserna är kanel. Bland skilda kanelsorter är det vietnamesisk kanel som har visat sig skänka störst verkning.
Alla älskar kanel
Kanel är en krydda som de flesta av oss har en relation till. En del påminns om julen när de känner doften från kanel – julgröt, kanelbullar och kryddiga drycker. Andra får varma barndomsminnen från fikastunder med vänner där mamma bakat kanelbullar som hon bjuder på ihop med ett glas kall mjölk eller saft.
Rejäl skillnad mellan vanlig och vietnamesisk kanel
Havregrynsgröt är en omtyckt frukosträtt bland oss svenskar och en aning kanel på gröten är mer regel än undantag. Det bästa av allt är att kanel är både gott samt nyttigt! Det är få råvaror som kan bravera med denna kombination. Vietnamesisk kanel är starkare, mörkare och rikare gällande både smak och doft än vanlig kanel från dagligvaruhandeln. Den ger godare smak och räcker längre och får man tag på fräsch, högkvalitativ vietnamesisk kanel kommer man aldrig att kunna återgå till ordinär kanel, så markant är skillnaden!
Fördelar med vietnamesisk kanel
Kanel, och i synnerhet då vietnamesisk kanel, är utomordentligt bra för hälsan. Inte bara stimulerar kanel fettförbränningen, som nämnt ovan, den är också verkningsfull för blodsockerbalansen.
Andra fördelar med ett dagligt intag av vietnamesisk kanel:
– Kanel minskar risken för Alzheimers sjukdom
– Kanel anses kunna minska utvecklingen av MS
– Kanel sänker de negativa effekterna från fet mat
– Kanel kan reducera blodsockernivåerna hos fastande patienter
– Kanel kan förbättra glukos- och fettnivåer i kroppen
– Kanel bekämpar svampinfektioner
– Kanel bekämpar bakteriella infektioner
– Kanel stimulerar muskeltillväxten hos personer som tränar
Dagligt intag av vietnamesisk kanel
Att inkludera vietnamesisk kanel i den dagliga kosten, oavsett hur den annars ser ut, har bra effekter på hälsan. Man ska dock inte förtära mer än fyra gram per dag med tanke på att kumarinet i kanel kan skänka negativa effekter på bland annat levern, men fyra gram är väldigt mycket kanel. Använd kanel i kaffet, på gröten alternativt i den mustiga köttgrytan – supergott!