Stevia sötningsmedel skänker alla möjlighet att njuta av godis
Jag börjar med Stevia sötningsmedel på grund av att så mycket människor har dålig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa alternativt smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.
Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har begränsad löslighet i vatten.
Endast ett fåtal växtvarianter smakar bra – men kostar i så fall tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små bolag ej har råd. Endast ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och har växtvarianter som ger en god sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet av detta är att 98Procent utav alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalitet.
Den som vill smaka en premium kvalité Stevia kan införskaffa Stevia sötmedel på denna länk.
Stevia sötningsmedel är bra allmän målgrupper som vill undvika strösocker/kolhydrater/blodsockerpåverkan alldenstund det varken innehåller kolhydrater eller några som helst kalorier.
Stevia sötmedel är ett idealisk alternativ för den som inte vill kapitulera godis men beredvilligt slipper samtliga de dåliga effekterna som strösocker för med sig. Att ämna hålla sig ifrån socker är standard och anländer ur fler än en anledning.
Sockersjuka är en åkomma som i själva verket innehåller många olika varianter, men framförallt av två olika typer som lätt egentligen heter typ 1 samt typ 2 sockersjuka. Det latinska namnet för diabetes är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som går genom med smak av honung». Tidigare kallade man sockersjuka för sockersjuka, ett begrepp som vissa ännu använder sej av även man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel beteckning.
Det som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sig kraft med vettig distribution samt lider man av typ 1 diabetes så producerar kroppen inte egentligen med eget insulin. Man känner sig då trött, törstig samt börjar lukta aceton. Man håller också snabbt ned i kilon. Typ 1 diabetes är ett dödlig tillstånd om det inte behandlas. Det är också kroniskt så har man en gång blivit typ 1 sockersjuka så är man det för resten av livet samt får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.
Typ 2 diabetes är en mildare form och drabbar mestadels äldre, överviktiga personer, samt är man rökare föreligger en större chansning att drabbas. Då är det vanligtvis inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med assistans av en kontrollerad diet, viktnedgång samt eventuellt medicin.
Är man insulinkänslig så bör man vara försiktig med socker då en insulinkänslig kropp inte hanterar det som en vanlig anatomi gör. Det innebär ju inte att man vill sluta inta sötsaker och idag finns det alternativ allmän. Stevia sötmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötmedel som växer i Sydamerika samt i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötmedel. Stevia är mycket sött – ca 300 gånger sötare än strösocker, så bara väldigt lite behövs.
Andra anledningar till att man vill dra ned på sockerintaget kan ha med hälsan att göra, man kanske vill gå minska i vikt, eller ta bättre hand som sina tänder. Alla vet ju vilken dålig effekt socker har på våra tänder. För vår form gör kolhydrater heller inga direkta under och det blir allt vanligare att man utesluter inte bara socker ur sin diet, utan alla kolhydrater. Kroppen går då in i ett läge som heter ketos och börjar bilda ketoner som tar över insulinets arbete. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så fason väldigt verkningsfull, men det gäller att man får i sig nog med fett och äggviteämne för att orka med en kolhydratfri kost.
—
LCHF sötningsmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till
LCHF sötningsmedel är sötningsmedel utan kolhydrater – eller med enormt en aning kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, alternativt kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en populär metod för att gå dra ned i kilon och har för många blivit en livsstilsdiet eftersom de anser att de positiva hälsoeffekterna är så flera.
När man går på en LCHF diet så ska man undvika kolhydrater, helst totalt vilket är besvärligt, men man får bestämt högst inta 40 gram kolhydrater per dag. Däremot får man i regel inta ledigt av proteiner samt fett för att stilla aptit samt tillfredsställa kroppens energibehov.
Kolhydrater finns i mycket, bröd, makaroner, vitt ris, frukt, många vegetabilier samt rotfrukter, godis m. m. Allt som kan omvandlas till socker i kroppen är tabu. Det man får förtära är rent fett som i smör, grädde samt griskött, samt protein som man främst finner i kött och ägg. Det kan kännas motsägande att förtära bacon till frukost när man vill gå minska i kilon, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.