Saigonkanel hjälper dig i form
Ketos stimuleras med hjälp av Vietnamesisk kanel
Få känner till att kanel äger långt fler goda egenskapen än bara smakgivare! De som anslutit sig till dieter med begränsat kolhydratsintag, såsom LCHF, Atkins eller Dukan «fårlov» att krydda med kanel, det är en av få helt accepterade smaksättare – en annan vanlig är vanilj. Vad som har upptäckts via det här är hur kanelen inte endast är godtagbar, utan till och med en stor hjälp för människor som strävar efter ketos – och den bästa av alla är den vietnamesiska kanelen som är den mest komplexa formen av Kassiakanel, och som bidrar till långt bättre verkning än «den äkta kanelen» Ceylon.
Vietnamesisk kanel – eller Saigonkanel som denna kanelsort vanligtvis kallas – har visat sig slunga in kolhydratsratare i ketos oerhört hastigt och effektivt.
Även om man upplever sig hård med sitt kolhydratintag så anser många LCHF:are att det likväl tar tid för kroppen att inträda i det fettförbrännande ketostillståndet, men ifall man adderar Saigonkanel i sin dagliga diet så ökar insulinkänsligheten och kroppen hamnar mycket fortare i ett ketogent läge.
Saigonkanel är en formfixare åt alla
Detta med Saigonkanelens ketosstimulerande egenskaper är naturligtvis en enastående upptäckt och helt rätt i tiden då fler och fler upptäcker vilka goda hälsoeffekter de får av en ketogen diet. Ketos är det tillstånd som kroppen träder in i när den tömt sitt glykogenlager. För att detta ska ske tvingas man strypa sitt kolhydratintag nästan till fullo, vilket innebär att man lever på en diet på främst kött, fisk, ägg, nötter samt ovanjordgrönsaker. Fett är också en central del i dessa dieter – allt från smör till olivolja och kokosfett.
Tappa vikt med hjälp av ketos
En ketogen diet, som LCHF (Low Carb High Fat), innebär att personer på ett relativt lätt sätt når sin idealvikt – den som är underviktig går upp och den som är överviktig tappar kilon. Saigonkanel, som främjar ketos, är därmed en fantastisk hjälp i kampen mot övervikten och mot en bättre hälsa.
Om man inte äter i enlighet med en ketogen diet utan istället stundom svävar ut med godis och stora pastarätter så hjälper kanelen till på det vis att den tar udden av blodsockertopperna, som tyvärr är en ofrånkomlig avigsida med kolhydratrik mat.
Insulinkänsligheten ökas av kanel – framför allt av Saigonkanel – vilket gör det mer komplicerat för kroppen att hinna förvara blodsockret i fettvävnaden innan den förbränns i blodet. Saigonkanel har visat sig kunna öka förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger det normala.
Saigonkanel för smakens skull
Kanel har hela tiden funnits bland våra kryddor, denna bruna bark skänker fyllig och fyllig smak åt allt från mat till desserter samt drycker av olika slag – ja, det finns till och med tuggummin med kanelsmak! Vi har ätit kanelen för att den är delikat, och framför allt under höst och vinter dyker ljuvliga recept tillsammans med kanel upp. Kanelbullar är en av svensk baktraditions mest älskade recept och en aning kanel på morgongröten, eller morgonfilen/-yoghurten är en äkta klassiker.
När nu kanel visar sig vara så förträffligt för hälsan och formen, både för lågkolhydratare och kolhydratsätare, så känns det ännu mer motiverat att smaksätta med denna väldoftande krydda i tid och otid, upp till fyra gram Saigonkanel kan man äta per dag, utan att äventyra negativa konsekvenser. För bästa utfall är det således Saigonkanelen som ska brukas.