Balanserat blodsocker med vietnamesisk kanel
Nu har det visat sig att vietnamesisk kanel ger ännu bättre effekt än vad som tidigare varit känt. Gert Strand AB lanserar kvalitetskanel från Vietnam till konkurrenskraftigt pris. Alla främjas av sänkt blodsocker så prova själv och se effekterna!
Vietnamesisk kanel och Saigonkanel är samma sak – kärt barn har många namn. Denna kanel har sitt ursprung, inte fullständigt otippat, från Vietnam – dock ej från Saigon, utan från landets centrala högland. Saigonkanel är nära besläktad med Kassiakanel, som är den kanel vi i regel kan hitta ute i handeln, men dess egenskaper är starkare på alla vis.
Om man äter Saigonkanel på daglig basis – en tillräcklig dos tycks ligga på 2-4 gram per dag – så hämmas insulinutsöndringen. Det bidrar till en rad skilda goda effekter på hälsan, bland annat så spar man lite på sin bukspottskörtel, man undviker jobbiga blodsockertoppar och -dalar som ger huvudvärk, koncentrationssvårigheter och oväntad trötthet, och glukosen i blodet bränns med större effektivitet.
Förhöjd insulinkänslighet kan uppnås på många olika vis, bland annat med hjälp av träning, Omega-3, Krom och Linfröolja. Kanel ligger också där uppe i toppen och nu när undersökningar genomförts på vietnamesisk kanel ökar statusen ytterligare.
Viktigt att separera kanel från kanel
Om man gör kanel till ett dagligt inslag i kosten med avsikten att stimulera blodsockerbalans så är det betydelsefullt att man har koll på vilken kanel som är den bästa. Det finns några olika typer att botanisera bland så en snabb genomgång skadar inte:
• Ceylonkanel kallas vanligtvis för «äkta kanel», denna har lägst halt av kanelaldehyd, och mild smak och doft. Ur blodsockersynpunkt är detta den «sämsta» sorten, men samtidigt bättre än inget.
• Kassiakanel är betydligt skarpare än Ceylonkanel, den är mörkare i färg och skarpare i smak och doft – och de blodsockerbalanserade egenskaperna är effektivare. Detta är kaneltypen vi normalt hittar i affärerna.
• Vietnamesisk kanel, eller Saigonkanel, är relaterad till Kassiakanelen, men är ännu starkare än sin kusin. Det finns mellan 1-5 % essentiell olja i Saigonkanel och 25 % av denna innefattar det aktiva ämnet kanelaldehyd. Denna sort av kanel har visat sig höja förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger, samtidigt som den likaså ökar insulinkänsligheten. Det är vietnamesisk kanel som Gert Strand AB har valt att införa i sitt utbud.
Insulinkänslighet och ketos
Saigonkanelen är en ren skatt åt hälsan. Kryddan äger antibakteriella, antioxidantiska samt anticancerogena egenskaper, och därtill verkar den gagna ett ketogent tillstånd i kroppen.
Personer som begränsar sitt kolhydratintag till ett minimum, t ex anhängare till LCHF (Low Carb High Fat) alternativt Atkins, får snart ketoner som primärt bränsle istället för glukos, och ett tillstånd av ketos är i sin tur optimalt för fettförbränning. Somliga har emellertid besvärligt att hamna i ketos, oavsett hur strikta de är med sitt kolhydratsintag, och i dessa fall har ett litet intag av Saigonkanel visat sig skänka fenomenal verkan efter endast någon dag. Det hänger troligen ihop med en förhöjd insulinkänslighet som kommer efter intag av kanel. En tesked vietnamesisk kanel i morgonkaffet gynnar ett stabilt läge av ketos.
Köp din Saigonkanel från Gert Strand AB så vet du att du får fräsch vietnamesisk kanel i toppklass!