Använd banangrädde för att dekorera tårtan
De framgångsrika vispgräddearomerna från Gert Strands succéprodukter under varumärket Aromhuset välkomnar nu smaken Banan till sortimentet. Gräddarom med arom från banan har flera användningsområden och tack vare att den är fullständigt fri från kalorier blir den fort barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.
Banan har söt smak, det vet vi allihopa. Till kulören är en mogen banan glatt gul och till formen underhållande kurvig. Bananer är sannerligen roliga och upplyftande frukter på alla plan. Aromhusets gräddarom med arom av banan är sannerligen intet undantag. Denna smaksättare ger grädden eller yoghurten tydlig smak från banan utan att kännas konstgjord och därtill färgar den grädden klart gul.
Banangrädde är klockren att ha som dekor på tårtan alternativt som ett skikt inuti. Banansmaken är försvinnande läcker och det finns hotande risk att man råkar lapa i sig aningen för mycket av den smaksatta grädden innan den tillförs på tårtan. Det gör självklart inget för varje flaska gräddarom räcker till hela två liter grädde. Det blir en del tårtor, det.
Givetvis har gräddaromerna ytterligare användningsområden än enbart till grädde. De flesta gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan uppskattas bli en ny favorit till just detta syfte. Det blir betydligt lättare att få barnen att äta hälsosam, naturell yoghurt utan konstiga tillsatser om den har gul kulör och arom av banan.
En flaska gräddarom innehåller 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver omkring 1,5 ml arom för bästa verkning. Man kan ta mindre om man önskar ha aningen mildare smak och ljusare kulör, det avgör man själv, överdosering kan dock resultera i lite egenartad eftersmak.
Sortimentet från gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå samt röd färg. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och bubblaren Melon som blir alldeles grön i kulören. Samtliga är riktigt smakrika men jordgubbe och banan delar troligen ändå första placering vad gäller nytta.
Vill man tillverka hemgjord glass är dessa aromer underbara smak- samt färgsättare. De går även att kombinera för att erhålla till exempel glass med arom av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite inom en kategori för sig själv med lite mer exotisk smak och oerhört dramatisk grön färg.
Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med ett par nya färger så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, samt brun. Om man därtill blandar smakerna en aning så är det möjligt att få fram alla lika färger man önskar, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!
Är man nyfiken på att prova Aromhusets nykomling Banan så köper man dem enklast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett medföljer och underlättar när man önskar mäta upp mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.
I och med att allt fler personer blir kolhydratmedvetna så letar de efter alternativ till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i butikerna. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose eller StröSöt kan man själv skapa underbara bakverk, tårtor, glass och yoghurtmåltider utan att tillsätta en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är minsann ett användbart tillskott i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.